Ronaldo: 'Ik had de beste klik met Luc Nilis bij PSV'

De Braziliaan Ronaldo Luís Nazário de Lima, beter bekend als Ronaldo kijkt positief terug op de samenwerking met Luc Nilis in de voorhoede van PSV. De voormalig topspits had naar eigen zeggen de beste klik met zijn oud-collega in Eindhoven.

Ronaldo: 'Ik had de beste klik met Luc Nilis bij PSV'

'Ik heb met grote voetballers samengespeeld, zoals Figo, Romario, Zidane, Rivaldo, Djorkaeff en Raul. Maar het klikte het beste met Luc Nilis, met wie ik bij PSV speelde', zegt Ronaldo in een interview op de Braziliaanse televisie. 'Nilis bracht me in de beste positie om te scoren en was altijd erg genereus. Hij legde zonder problemen de bal af.'

Het voormalig wonderkind vormde tussen 1994 en 1996 samen met zijn Belgische collega een gevreesd spitsenduo in Eindhoven. Ronaldo scoorde aan de zijde van Nilis 54 keer in 57 duels. Vervolgens was de 98-voudig Braziliaans international actief voor FC Barcelona, Internazionale, Real Madrid, AC Milan en Corinthians.

Onlangs nam hij afscheid tijdens een kwartier durend optreden in het nationale shirt van Brazilië tegen Roemenië. Tot scoren kwam Ronaldo niet meer.
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's