Ronaldo helpt Real Madrid voorbij Valencia

Real Madrid lijkt zich met 2-1 winst bij Valencia definitief te hebben hersteld in de Spaanse competitie. In de topper tegen de regerend landskampioen gaf Ronaldo de doorslag. De eerste keer op niet gebruikelijke wijze, de tweede keer juist op typische Ronaldiaanse wijze.

Ronaldo helpt Real Madrid voorbij Valencia

Het leek er aanvankelijk niet op dat het weer eens Ronaldo's dag zou worden. Valencia opende zoals gebruikelijk furieus en Real werd ver achteruit gedwongen. De druk van de thuisploeg was groot maar de schoten van vooral Pablo Aimar waren onzuiver.

Ronaldo miste vervolgens ook de eerste goede kans die hij kreeg. De Braziliaan liet Miroslav Djukic zijn hielen zien maar schoot alleen voor Santiago Cañizares hopeloos ver naast en over het doel van Valencia.

De Goddelijke dikkerd maakte zijn fout snel goed. In de 26ste minuut kopte hij op aangeven van Luis Figo tot zijn eigen verbazing de 0-1 binnen. Valencia kwam zes minuten later verdiend langszij. Aimar was de aangever, Fabio Aurelio zoals wel vaker de laatste weken de afmaker. De Braziliaanse linkspoot schoot snel en laag raak: 1-1.

Na rust was Valencia geen schim van de ploeg die het in de eerste helft was. Real Madrid bleef daardoor simpel overeind en mocht zelfs gaan denken aan het binnenhalen van de volle buit. Ronaldo bezorgde zijn club de punten.

Figo zag de lepe spits zoeken naar het gaatje achter de Valencia-defensie. De Portugees schepte de bal fijnzinnig over de laatste linie, Ronaldo nam fraai aan, schudde met een kenmerkende shuffle zowel Djukic als Cañizares af en schoof de bal in het lege doel.

Real Madrid nam daardoor afstand van Deportivo La Coruña en vergrootte de druk op Real Sociedad, dat zondag naar Málaga moet en alleen bij winst de kop weer kan overnemen van de de Koninklijke.

Bekijk hier al onze video's