Ronaldo heeft eigen Champions League-record in vizier

Reacties

Cristiano Ronaldo had in november nog niet gescoord, maar heeft na zijn twee doelpunten in Oekraïne van woensdagavond wel zijn eigen record in het vizier. De dertigjarige Portugees zet ook dit seizoen weer de toon in de Champions League met zeven goals, nog maar twee minder dan het absolute record in de groepsfase.

Ronaldo heeft eigen Champions League-record in vizier

Ronaldo is met die productie na vijf speelronden de topscorer van het miljoenenbal, zoals hij dat de afgelopen drie seizoenen ook al telkens was. De superster van Real Madrid zette de concurrentie op twee goals achterstand met zijn treffers op bezoek Shakhtar Donetsk (3-4). Artem Dyzuba (Zenit Sint-Petersburg), Robert Lewandowski, Thomas Müller (allebei Bayern München) en Luis Suarez (Barcelona) scoorden tot nu toe vijf keer.

Die uitstekende statistieken en het slechten van de grens van 450 officiële treffers in clubverband verbloemen de magere productie van Ronaldo tijdens de laatste weken. In de twee CL-duels met Paris Saint-Germain en de verloren competitiewedstrijden tegen Sevilla en Barcelona was de topscorer aller tijden van Real Madrid geen schim van de doelpuntenmachine die hij al jaren is. Woensdag nam hij De Koninklijke weer als vanouds bij de hand.

'We wilden bovenaan de groep eindigen en zijn daarin geslaagd', zei Ronaldo na afloop tegen AS, nadat Real de koppositie in Groep A had veiliggesteld. 'Dat was precies ons plan voor deze wedstrijd. Het gaat goed met het team, dit geeft zelfvertrouwen. We moesten ons herstellen van wat er gebeurde tegen Barcelona (4-0 nederlaag, red.) en speelden een goede wedstrijd', besloot Ronaldo, die in achttien officiële wedstrijden nu vijftien keer heeft gescoord.

Record
Omdat zeven van die treffers in het miljoenenbal vielen, kan Ronaldo in december tijdens de laatste speelronde in de thuiswedstrijd tegen Malmö FF proberen zijn eigen record – negen treffers in de poulefase, Luiz Adriano (Shakhtar Donetsk) evenaarde het vorig jaar – te verbeteren. Met in totaal 84 doelpunten is Ronaldo ook nog altijd topscorer aller tijden van de Champions League. Lionel Messi volgt hem na zijn twee goals tegen AS Roma met 79 treffers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.