Ronaldo begint seizoen bij Real met drie doelpunten

Real Madrid heeft zondagavond met speels gemak gewonnen op bezoek bij Real Zaragoza (0-6). In het duel uit de tweede speelronde, op de eerste speeldag staakten de voetballers in Spanje, toonde Cristiano Ronaldo zich met drie treffers direct productief. Vorig seizoen eindigde de Portugees op liefst veertig competitietreffers. Mallorca won ook, dankzij Jonathan de Guzman.

Ronaldo begint seizoen bij Real met drie doelpunten

Real Zaragoza - Real Madrid 0-6De Koninklijke was het gehele duel heer en meester op bezoek in Zaragoza. Toch had het keurkorps van de veelbesproken trainer José Mourinho 24 minuten nodig om de ban te breken. Waar Karim Benzema en Mesut Özil grote kansen lieten liggen in de beginfase, was het Ronaldo die het openingsdoelpunt voor zijn rekening nam. Aan zijn eerste doelpunt van het seizoen ging een sublieme steekbal van Özil vooraf.

Lang had Real niet nodig om de voorsprong verder uit te bouwen. Marcelo vormde vier minuten later het eindstation van een schitterende aanval en lepelde, enigszins fortuinlijk, de bal in de verre hoek: 2-0.

Na de onderbreking ging Real vrolijk verder. Benzema liet opnieuw een kans liggen, alvorens Xabi Alonso voor de definitieve nekslag zorgde. Zijn beheerste afstandsknal werd licht getoucheerd en verdween in het Zaragoza-doel achter doelman Roberto.

In de laatste twintig minuten liep Real uit naar een ruime zege. Ronaldo tikte binnen na een assist van Ángel Di María, invaller Kaká was met een kunststukje verantwoordelijk voor de 0-5 en Ronaldo completeerde vlak voor tijd zijn hattrick met een intikker. Bij de treffer van Kaká, hij dribbelde naar binnen en deponeerde de bal in de verre kruising, stond de Braziliaan pas vijf minuten op het veld.

Opnieuw maakte Real dus indruk. Eerder viel in de twee Super Cup-duels met Barcelona (2-2 en 2-3 verlies) ook al op dat de ploeg van Mourinho uitstekend op elkaar is ingespeeld. Titelconcurrent Barcelona start maandag met het lastige duel met Villarreal.

Real Mallorca - Espanyol 1-0 Jonathan de Guzman werd de voorbije dagen flink bekritiseerd in Mallorca omdat hij openlijk zijn wens uitsprak graag de overstap naar Villarreal te willen maken. De voormalig middenvelder van Feyenoord was echter in het eerste competitieduel van zijn huidige werkgever Mallorca wel goud waard voor de eilandbewoners.

Na 62 minuten opende De Guzman met het nodige geluk de score. Zijn van richting veranderde schot bleek de enige treffer in het duel met Espanyol. Dat het doelpunt niet het mooiste was uit de loopbaan van de Nederlander met Canadese roots, maakte zijn blijdschap er niet minder om.

Gianni Zuiverloon zorgde voor een extra Nederlands tintje. De verdediger speelde negentig minuten aan de zijde van Mallorca.

Overige uitslagenAthletic de Bilbao - Rayo Vallecano 1-1 Getafe - Levante 1-1 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's