Ronaldo aast op records, Guardiola ongeslagen in Bernabéu

Reacties

De tweede halve finale van de Champions League dient zich aan. Voetbal International komt met acht opvallende feiten in de aanloop naar het duel tussen Real Madrid en Bayern München van woensdagavond (aftrap 20.45 uur).

Ronaldo aast op records, Guardiola ongeslagen in Bernabéu

REAL MADRID

● Real Madrid presteert ijzersterk in Europese thuiswedstrijden. Sinds de 2-0 nederlaag tegen Barcelona van 27 april 2011 zijn de Madrilenen al zeventien opeenvolgende duels ongeslagen in het eigen Bernabéu. Die reeks behelst vijftien zeges en slechts twee gelijke spelen: tegen Borussia Dortmund (2-2) en Manchester United (1-1).

Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo.

● Real staat voor de 21ste keer tegenover Bayern München in een Europese clubwedstrijd. De balans is met zeven Spaanse zeges tegen elf Duitse in het nadeel van De Koninklijke. Slechts twee duels tussen beide grootmachten eindigden in een gelijkspel.

● Cristiano Ronaldo hervat zijn jacht op het Champions League-record van rivaal Lionel Messi. De aanvaller van Barcelona sloot het seizoen 2011/12 af met veertien treffers. Cristiano Ronaldo staat nu op veertien goals in acht duels

● Cristiano Ronaldo kwam in zijn laatste acht Champions League-wedstrijden telkens tot scoren. Als de Portugees woensdag ook tegen Bayern doel treft, dan evenaart hij het record van Ruud van Nistelrooy uit de periode september 2002-april 2003. Hij liet namens Manchester United in negen opeenvolgende CL-duels twaalf goals aantekenen.

BAYERN MÜNCHEN

● Bayern München heeft een indrukwekkende balans in de knockout-fase van de Champions League. De Beierse grootmacht won in die fase 32 van zijn 65 wedstrijden, meer dan welke andere club ook in de historie van het Europese miljoenentoernooi. Van de overige 33 duels eindigden er veertien in een gelijkspel en negentien in een nederlaag.

Pep Guardiola.
Pep Guardiola.

● Bayern verloor zeven van zijn tien Europese uitwedstrijden tegen Real Madrid, tegen twee zeges en één gelijkspel. De Duitsers verloren bij hun laatste vier bezoekjes aan Estadio Bernabéu (2-0, 1-0, 3-2 en 2-1).

● Bayern-trainer Pep Guardiola stond in Estadio Bernabéu als coach van Barcelona zeven keer eerder langs de lijn in een officieel duel met Real Madrid en verloor nog nooit. Vijf keer stapte hij met de Catalanen als winnaar van het veld en twee keer was er een gelijkspel.

● Bayern-aanvaller Arjen Robben staat op 22 Champions League-doelpunten in zijn loopbaan (in 77 wedstrijden). Liefst dertien daarvan maakte hij in de knockout-fase van het toernooi, waaronder eentje op bezoek bij Real Madrid in het seizoen 2011/12 (2-1 nederlaag in de return in de halve finale).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.