Ronaldinho tegen wolvenmaskers, brief toont leugen Getafe

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ronaldinho tegen wolvenmaskers, brief toont leugen Getafe

• De Mexicaanse club Puebla FC bereidt zich met wolvenmaskers voor op het treffen met Ronaldinho. De Braziliaan komt met zijn ploeg Queretaro dit weekend op bezoek biij het team van Jose Luis Sanchez Sola. De coach bereidde zijn equipe voor op de strijd met de technicus door ze met maskers te laten spelen. 'Als je je bij elke bal kunt bedenken dat je een wolf bent, je voor de bal moet gaan en er voor moet vechten, dan verstuur je een bepaald signaal naar je tegenstander.' Sierd de Vos, kom er maar in: 'Koekoek!'

• De clubleiding van Getafe is flink in zijn hemd gezet door het Spaanse AS en Hannover 96. Het dagblad publiceerde een bod van een miljoen euro van de Duitsers op Pedro León, waar de club eerder nog sprak van een gebrek aan interesse voor de 27-jarige middenvelder. De speler in kwestie retweette het bericht op zijn eigen pagina, waarna het hele circus om elkaar heen begon te draaien. Getafe meent dat de brief nooit is bezorgd, terwijl Hannover – en daarbij ook León – verbolgen zijn over het feit dat de Spanjaarden nooit serieus naar het bod hebben gekeken.  

'Hij doet niets 'gewoons'. David wil iets nalaten, iets achterlaten. Het zou daarom ook dom zijn als ze hem geen baan aan zouden bieden bij de Engelse voetbalbond (FA, red.). Hij zou een geweldige ambassadeur zijn.'
• David Beckham gaf laatst aan dat hij een baantje bij de FA wel ziet zitten. Momenteel zet de voormalig Engels international zich in voor de Major League Soccer (MLS), maar voormalig ploeggenoot Phil Neville voorspelt Beckham een grote toekomst. Hij zinspeelde op een conventie in Manchester niet alleen op een functie bij de Engelse voetbalbond voor de man met de fluwelen trap, maar noemde hem ook een 'potentiele politicus'.

• 'Alles begint opnieuw.' Dat is de boodschap die Barcelona zijn fans meegeeft, kort voor de derde competitiewedstrijd tegen Athletic de Bilbao. Een indrukwekkende promo voor een hopelijk opnieuw indrukwekkend seizoen.

'Zolang United geen prijzen pakt, worden er spelers bekritiseerd. Maar ik heb nog steeds een titel gewonnen en sta op dertien interlands voor Engeland. Je bent niet opeens een slechte speler omdat iemand het op Twitter zegt.'
Tom Cleverly kan komende zaterdag zijn debuut maken voor Aston Villa. De middenvelder nam met zijn verhuurperiode – waar zijn contract komend seizoen afloopt – afscheid van een moeilijke periode in Manchester, waarin hij vaak werd bekritiseerd.

'Ik denk dat het vrij normaal is. Chelsea heeft veel goede spelers en ik kan hier aan spelen toekomen. Ik kan me dan ook voorstellen dat ik hier in Frankfurt zal blijven. Volgende week verhuis ik naar mijn flat en deze week begin ik al aan mijn Duitse lessen.'
• Hoewel Lucas Piazon werd verhuurd aan Eintracht Frankfurt, denkt de twintigjarige Braziliaan zelf al aan een langer verblijf in Duitsland. De voormalige middenvelder van Vitesse gaf in een interview met Bild aan dat hij zich thuis voelt in Frankfurt, waar de 'Bundesliga een van de meest moeilijke competities ter wereld is'.

Guus Hiddink keert mogelijk terug naar Zuid-Korea. De bondscoach van Oranje is door koning Willem-Alexander uitgenodigd om mee te gaan op staatsbezoek naar het Aziatische land. Hiddink is in Zuid-Korea immens populair, omdat hij het land in 2002 naar de vierde plaats op het WK leidde. Hiddink werd donderdag op paleis Noordeinde ontvangen voor een korte uitleg over de uitnodiging. Het is de bedoeling dat de bondscoach in Zuid-Korea deuren gaat openen voor het Nederlandse bedrijfsleven.

• Rio Ferdinand keert zondag met zijn nieuwe club Queens Park Rangers terug bij Manchester United. Anders Lindegaard, reservedoelman van United, kijkt in het bijzonder uit naar het weerzien met zijn ervaren ploeggenoot. Bovenstaande foto vergezelt hij op zijn Instagram-account knipogend met het bijschrift 'who's your daddy?'

• Het nationale voetbalstadion van Liberia krijgt de komende periode een vrij lugubere bestemming. Nu voetballen in het land verboden is vanwege de ebola-uitbraak, is besloten het stadion in de hoofdstad Monrovia om te dopen tot behandelcentrum voor de dodelijke ziekte. Het stadion, dat 35.000 toeschouwers kan herbergen, wordt één van de twee grootste behandelcentra van het West-Afrikaanse land.

• Een aardige geste is de Kameroense spits Eric Choupo-Moting duur komen te staan. Na de interland van zijn land tegen Ivoorkust (4-1) deelde hij bij het verlaten van het hotel wat geld uit aan arme straatkinderen. De aanvaller van Schalke 04 wilde vervolgens in zijn auto stappen, maar werd daarop belaagd door de volgende horde straatbedelaars die hem het vertrekken onmogelijk maakte. Pas nadat de vader van Choupo-Moting hen wat geld toestopte, stonden zij het wegrijden toe. 'Dit kan in Afrika gebeuren', relativeert de spits het incident.

'Een terugkeer naar de Serie A als trainer? Mijn contract bij AC Milan loopt nog.'
Clarence Seedorf zien we vooralsnog niet terug in Italië. De vorig seizoen bij Milan ontslagen trainer zegt tegen La Gazzetta dello Sport dat hij nog steeds een lopende verbintenis heeft met de Rossoneri, wat instappen bij een andere club onmogelijk maakt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.