Ronaldinho bij eliteclub na winst van Copa Libertadores

Atlético Mineiro heeft de Copa Libertadores veroverd. De Brazilianen maakten een 2-0 achterstand uit het eerste duel ongedaan. Onder leiding van voormalig wereldvoetballer van het jaar Ronaldinho werd Olimpia uit Paraguay met dezelfde cijfers verslagen om het duel uiteindelijk via het nemen van strafschoppen te beslissen.

Direct na rust opende aanvaller Jô de score in Belo Horizonte. Daarna leek het er lange tijd op dat de club uit Paraguay de eindzege naar zich toe zou trekken. Tot de 88ste minuut toen Leonardo Silva met zijn treffer de eindstand bepaalde en daarmee een verlenging uit het vuur sleepte.

In de extra tijd gebeurde, op twee gele kaarten na, niet veel, waardoor penalty's de beslissing moesten brengen. Matías Giménez en Herminio Miranda misten namens Olimpia, terwijl de Braziliaanse ploeg niet één keer faalde vanaf elf meter.

Ronaldinho, die zelf geen strafschop nam, was na afloop dolgelukkig met de prijs die de aanvallende middenvelder nog niet had gewonnen: 'Hier kwam ik voor naar Brazilië', aldus Ronaldinho in gesprek met FIFA.com.

Ronaldinho is nu de zesde speler die zowel de Copa Libertadores als de Champions League heeft gewonnen. De Brazilianen Dida, Cafú, Roque Júnior en de Argentijnen Walter Samuel en Carlos Tévez gingen de oud-speler van onder meer Barcelona voor.

Atlético Mineiro volgt Corinthians op als winnaar van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League. Het team van trainer Cuca mag eind dit kalenderjaar meedoen aan het WK voor clubteams. Het deelnemersveld voor die eindstrijd in Marokko bestaat voorlopig uit Bayern München, Raja Casablanca, Monterrey en Auckland City FC.