Ronaldinho bezorgt Leonardo glansrijk afscheid bij Milan

AC Milan heeft zijn laatste duel van het seizoen gewonnen van Juventus. Ronaldinho was twee keer trefzeker bij het afscheid van Leonardo. Ook Lazio won in de laatste speelronde.

AC Milan-Juventus 3-0Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel in de laatste speelronde van de Serie A. AC Milan was al verzekerd van de derde plaats, terwijl Juventus vooraf wist dat het zevende ging eindigen. Toch wilden partijen goed afsluiten in hun laatste wedstrijd onder respectievelijk Leonardo en Alberto Zaccheroni als trainer. De bezoekers begonnen het beste aan de wedstrijd.

Vincenzo Iaquinta en Antonio Candreva kregen prima kansen op de 0-1, maar een goed uitgevoerde counter zette Milan op 1-0. Via Clarence Seedorf kwam de bal bij Luca Antonini, die opende in de veertiende minuut de score. Nog binnen het half uur maakte Ronaldinho de tweede treffer voor de thuisploeg na een combinatie met landgenoot Pato en besliste zo het duel al voor rust

Beide treffers werden uitgebreid gevierd met Leonardo. Eerder deze week werd bekend dat de Braziliaan al na één seizoen vertrekt als trainer van de Rossoneri. In de tweede helft viel er weinig meer te genieten in San Siro. Ronaldinho bepaalde on de 68ste minuut de eindstand met een geplaatst schot op 3-0 voor Milan. Klaas-Jan Huntelaar bleef negentig minuten op de bank.

Lazio-Udinese 3-1In Rome beëindigde Lazio een teleurstellend seizoen met een thuiszege op Udinese. Kort voor rust leek het duel al beslist toen Genoa-huurling Sergio Floccari de thuisclub op een 2-1 voorsprong zette, zes minuten nadat Mauricio Isla aan de kant van de bezoekers binnen een minuut twee gele kaarten had ontvangen.

Namens Udinese maakte Antonio Di Natale zijn 29ste treffer van het seizoen, waarmee hij hoogstwaarschijnlijk topscorer van de Serie A wordt. Diego Milito (internazionale) staat met nog één wedstrijd te gaan tweede met 21 doelpunten.