Romero niet bang voor strijd met De Gea en Valdés

Reacties

Het heeft er alle schijn van dat de keepersstrijd bij Manchester United opnieuw gaat losbarsten nu de transfermarkt dicht is en interlands gespeeld zijn. Sergio Romero is bereid te vechten voor zijn plek.

Romero niet bang voor strijd met De Gea en Valdés

Romero keepte de eerste vier competitieduels van United doordat David de Gea verwikkeld was in een transfersoap en Víctor Valdés uit de gratie was geraakt bij manager Louis van Gaal. Nu De Gea toch niet naar Real Madrid vertrokken is en Valdés in genade aangenomen lijkt, is het allesbehalve zeker dat Romero eerste keeper blijft op Old Trafford.

De ex-doelman van AZ denkt dat iedereen erbij gebaat is als er snel duidelijkheid komt. 'Voor een doelman is het belangrijk om vertrouwen te voelen', aldus Romero tegenover La Nación. 'Je kunt niet met keepers rouleren. Een keeper is eerste keus of reserve. Er is geen middenweg.'

Romero, die transfervrij naar Engeland kwam na het aflopen van zijn contract met Sampdoria, voelt zich op dit moment geen eerste keeper. Wel sterkt het vertrouwen van Van Gaal hem in de strijd met Valdés en De Gea. 'Ik heb niet het idee dat ik vaste basisspeler ben bij Manchester United, maar weet wel dat Van Gaal en zijn staf het in me zien zitten. Ik ben de manager enorm dankbaar voor zijn steun. Ik heb de voorbereiding bij de club niet meegemaakt, maar toch begon ik dit seizoen onder de lat bij de grootste club ter wereld.'

Manchester United vervolgt het seizoen zaterdag met een thuiswedstrijd tegen rivaal Liverpool. Beide clubs bezitten na vier duels zeven punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.