Romeinse ploegen winnen, puntje voor Atalanta

Stefan de Vrij heeft met Lazio de zesde competitiezege op rij geboekt. Op eigen veld waren de Biancocelesti snel klaar met Hellas Verona. Ook stadgenoot AS Roma won, op bezoek bij Cesena.

Lazio – Hellas Verona 2-0
Hellas Verona won vorige week nog knap van Napoli (2-0), maar het team van veteraan Luca Toni kon zondagavond geen vuist maken in het Stadio Olimpico van Rome. De grote man van de laatste weken bij Lazio, Felipe Anderson (rechts op de foto), had al binnen vijf minuten voor de openingstreffer getekend en op slag van rust verdubbelde Antonio Candreva de marge. Na rust nam de thuisploeg gas terug, zonder nog in gevaar te komen.

Cesena – AS Roma 0-1
Na vijf wedstrijden op rij zonder overwinning pakte Roma weer eens de volle buit. Donderdagavond escaleerde de situatie nog in Stadio Olimpico, toen de ploeg in de Europa League kansloos verloor van Fiorentina (0-3). Maar door de zege op de nummer voorlaatst Cesena neemt de druk op trainer Rudi Garcia weer een heel klein beetje af.

Tekenend voor het moeizaam scorende Roma was dat de winnende treffer werd gemaakt door controleur Daniele De Rossi, vijf minuten voor rust. Door de zege blijven de Romeinen tweede, op een punt gevolgd door stadgenoot Lazio.

Napoli – Atalanta 1-1
Atalanta, waar Urby Emanuelson de hele wedstrijd op de bank bleef, pakte weer een puntje in de strijd om lijfsbehoud. De ploeg uit Noord-Italië vergrootte door het gelijkspel in Napels het gat met de degradatieplaatsen tot vijf punten.

Het zag er voor Atalanta beroerd uit toen Alejandro Gomez zijn tweede gele kaart kreeg, maar invaller Mauricio Pinilla maakte vlak daarna 0-1. De ploeg van Jonathan De Guzman drong daarna flink aan en een minuut voor tijd zorgde een andere invaller, Duvan Zapata, voor de gelijkmaker. Napoli is de vierde plaats nu kwijt aan Sampdoria.