Romeinse clubs na topseizoen samen in crisis beland

Reacties

Het is crisis bij beide Romeinse clubs. AS Roma en Lazio beleefden vorig seizoen een superjaar, maar zijn nu gezamenlijk in een dip beland.

Romeinse clubs na topseizoen samen in crisis beland

Hoewel de dip van Roma (vierde) op basis van de ranglijst veel minder diep is dan die van Lazio (negende), wordt zondag juist bij de Giallorossi de noodklok geluid. 'De situatie is dramatisch', zei technisch directeur Walter Sabatini na de nederlaag in eigen huis tegen Atalanta Bergamo (0-2). 'Er zijn al gesprekken geweest met de technische staf en selectie, maar de tijd van excuses is nu wel voorbij. Het is tijd dat mensen hun verantwoordelijkheid gaan pakken.'

Trainer Rudi Garcia staat onder druk bij Roma, waar de crisis echter veel verder reikt dan alleen het sportieve aspect. Thuiswedstrijden van de club worden al vrijwel het hele seizoen geboycot door het fanatieke deel van de aanhang, uit protest tegen strenge veiligheidsmaatregelen die met ingang van deze jaargang genomen zijn. De club loopt daardoor niet alleen inkomsten mis, maar speelt zijn thuisduels ook in een mistroostige ambiance.

Lazio
Bij Lazio werd al alarm geslagen door eigenaar Claudio Lotito, op wiens voorspraak de selectie bijna een week lang in een afgesloten trainingskamp ging. Het heeft de Biancocelesti weinig geholpen, want hoewel donderdag in de Europa League wel met 3-1 gewonnen werd van Dnjepr Dnjepropetrovsk was Empoli zondag met 1-0 te sterk in de competitie. Lazio, dat vorig seizoen een topjaar kende met een derde plaats, staat daardoor negende. Het gat met de degradatiezone is kleiner dan het verschil met de topdrie.

'De resultaten zijn heel erg pijnlijk', zei trainer Stefano Pioli (op de foto met Garcia), aan wiens stoelpoten stevig gezaagd wordt. 'Het spel van mijn ploeg komt niet overeen met de uitslagen. Want we voetballen heel aardig. Natuurlijk gaat het om resultaten en de ranglijst. Daarom snap ik alle negativiteit rondom de club.' Met een ontslag houdt de coach van Edson Braafheid, Ricardo Kishna, Wesley Hoedt en Stefan de Vrij op dit moment geen rekening. 'Ik blijf als trainer keihard werken en ik zie zeker voldoende perspectief om het tij te keren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.