Romeins Colosseum als inspiratie voor nieuw Bernabeú

Reacties

Real Madrid heeft vrijdagmiddag ambitieuze plannen naar buiten gebracht voor een spectaculaire renovatie van het Estadio Santiago Bernabéu. Real-voorzitter Florentino Pérez maakte bekend dat het beroemde onderkomen van de Spaanse grootmacht voor 400 miljoen euro wordt gemoderniseerd.

Romeins Colosseum als inspiratie voor nieuw Bernabeú

Het Bernabéu-stadion is al sinds 1947 het decor van de thuiswedstrijden van Real Madrid. Sindsdien werd het diverse keren aangepast, onder meer in aanloop naar het WK 1982 in Spanje en tijdens de vorige ambtstermijn van Pérez, toen hij al 127 miljoen euro investeerde. In 2012 werd de capaciteit nog vergroot van 80.534 naar 85.454 toeschouwers.

De plannen die Pérez nu voor ogen heeft gaan het voorstellingsvermogen bijna te boven. Het Duitse architectenbureau GMP heeft de opdracht gekregen om 'van Santiago Bernabéu het beste stadion ter wereld te maken, de modernste voetbaltempel van de 21ste eeuw. Het stadion zal op deze unieke locatie een wereldwijd symbool worden.' Het Romeinse Colosseum diende daarbij volgens Pérez als inspiratiebron.

Na het zien van onderstaande door Real gepubliceerde video wordt duidelijk dat De Koninklijke inderdaad geen halfslachtige plannen heeft. De basis van het Bernabéu-stadion zal weliswaar in tact blijven, maar het uiterlijk zal drastisch veranderen van een klassieke voetbaltempel naar een hypermodern multifunctioneel stadion, dat de economische situatie van Real ten goede zal komen. Zo vergroot het volgens AS de inkomsten op wedstrijddagen met dertig procent.

Hoewel Pérez niets vertelde over de financiering van het project, schrijven Spaanse media dat de club het stadion deels wil financieren door een grote multinational te strikken als naamgever.  Wereldmerken als Microsoft en Coca Cola worden genoemd als kandidaten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.