Roma-coach: 'Kevin voelt zich eindelijk weer voetballer'

Reacties

Een paar weken eerder dan werd verwacht maakte Kevin Strootman zondag na acht maanden blessureleed zijn rentree voor AS Roma. De Nederlander is echter nog niet de oude, stelt trainer Rudi Garcia.

Roma-coach: 'Kevin voelt zich eindelijk weer voetballer'

Garcia bracht Strootman (foto, midden) in de 84ste minuut binnen de lijnen. Het waren zijn eerste wedstrijdminuten sinds 9 maart, toen hij tegen Napoli een zware knieblessure opliep die hem behalve het restant van het seizoen ook het WK kostte.

'Het allerbelangrijste is dat Kevin zich na vandaag eindelijk weer voetballer kan voelen', aldus Garcia. 'Hij is nog niet de oude, maar het feit dat hij terug is maakt ons allemaal heel gelukkig. Hij heeft genoten van de tien minuten die hij op het veld heeft gestaan.'

De rentree van Strootman geeft Garcia nog meer mogelijkheden op het middenveld. De verwachting is dat de international, zodra hij topfit is, weer een basisplaats opeist. Garcia liet onlangs namelijk al doorschemeren dat hij soms de juiste balans mist op het middenrif. Strootman in combinatie met Daniele De Rossi en Miralem Pjanic, wordt gezien als de sterkst mogelijke bezetting.

Strootman kan de komende twee weken, wanneer de competitie stilligt, benutten om verder op krachten te komen. Daarna staan voor Roma met name in Europees verband twee belangrijke duels voor de deur. Tegen CSKA Moskou (uit) en Manchester City (thuis) kunnen de Giallorossi namelijk overwintering in de Champions League bewerkstelligen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.