Roma-coach Garcia verwacht snelle terugval Strootman

Reacties

Trainer Rudi Garcia verwacht dat de terugkeer van Kevin Strootman het middenveld van AS Roma een flinke impuls geeft. Toch wil hij de Nederlander niet met té veel druk opzadelen.

Roma-coach Garcia verwacht snelle terugval Strootman

Volgens Garcia moeten supporters niet direct wonderen verwachten van Strootman, zodra die zijn rentree maakt in het geel-rood. 'Het zou best kunnen dat hij een geweldige eerste wedstrijd speelt na zijn terugkeer, maar vervolgens een terugval kent. Zo gaat dat altijd met spelers die net hersteld zijn van een zware blessure', aldus de Fransman.

'Een speler heeft altijd ritme nodig om terug te keren op zijn oude niveau. Zodra ik iedereen weer tot mijn beschikking heb, is ons middenveld in elk geval een stuk beter in balans', geeft Garcia een duidelijk compliment aan Strootman, die in maart een zware knieblessure opliep in het duel met Napoli. Volgens Italiaanse media hoopt Strootman op 9 november zijn terugkeer in de selectie te maken, als Roma middenmoter Torino ontvangt.

Emanuelson
Het betekent dat Strootman de duels met Napoli (1 november) en Bayern München (5 november) nog mist, alsmede de thuiswedstrijd tegen Cesena van morgenavond. Voor dat duel behoort Urby Emanuelson wel weer tot de selectie, maar de kans dat hij een rol speelt is gering. Garcia maakte dinsdag bekend waarschijnlijk enkele wisselspelers te gaan gebruiken, maar noemde daarbij de namen van Salih Ucan en Leandro Paredes. Niet die van Emanuelson.

Emanuelsons voornaamste concurrent voor de linksbackpositie, Ashley Cole, wordt bovendien nog gesteund door Garcia. 'Ik ga hem de komende wedstrijden gewoon gebruiken', verdedigt de trainer zijn bekritiseerde aankoop. 'Hij voelt zich goed en is positief ingesteld. Je kunt de nederlaag tegen Bayern München (1-7, red.) niet alleen op hem afschuiven. Iedereen ging toen in de fout, inclusief ikzelf.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.