Roma zet titelambitie kracht bij met zege op Chievo

Met een moeiteloze 3-0 zege op Chievo heeft AS Roma zijn titelambities zaterdag bevestigd. Met de overwinning herstelt Roma zich van de tumultueuze 3-2 nederlaag bij Juventus van 5 oktober.

Roma raasde vooral in de eerste helft als een wervelwind over het veld. Na een corner van Miralem Pjanic kopte Mattia Destro al in de vierde minuut raak. Twintig minuten later knalde Adem Ljajic de 2-0 tegen de touwen na een prachtige individuele actie en op slag van rust benutte Franscesco Totti een strafschop.

Trainer Rudi Garcia, die Urby Emanuelson wederom niet gebruikte, zag het vanaf de zijlijn vol tevredenheid aan. Hij baarde daags voor het duel opzien door te stellen dat in zijn ogen niet Juventus, maar Roma favoriet is voor de landstitel. 'In Turijn hebben we twee weken geleden laten zien dat we beter zijn.'

De druk blijkt Roma aan te kunnen, getuige de ruime zege op Chievo, ook al namen de Romeinen na rust flink gas terug. In de wetenschap dat Garcia over een maand steunpilaar Kevin Strootman weer hoopt te kunnen inzetten, is Juventus gewaarschuwd. Met een duel meer gespeeld heeft Roma nu net als Juve achttien punten. De Oude Dame kan de koppositie weer alleen in handen nemen als het zaterdagavond afrekent met Sassuolo (aftrap 20.45 uur).