Roma wint en profiteert van missers Inter en Fiorentina

AS Roma heeft goede zaken gedaan bovenin de Serie A door met 2-1 van Sampdoria te winnen. Daardoor profiteert de club volop van het eerdere puntenverlies van Fiorentina en Internazionale.

Roma kwam op slag van rust op voorsprong via Alessandro Florenzi. Hij kopte de bal van dichtbij tegen de touwen. Vijf minuten na de pauze namen de Giallorossi verder afstand via Diego Perotti. De van Genoa afkomstige winteraanwinst werd met een boogballetje bereikt door Stephan El Shaarawy, waarna hij doelman Emiliano Viviano kansloos liet met een harde volley in de hoek.

Sampdoria kwam in de 57ste minuut terug tot 2-1, via een door Miralem Pjanic van richting veranderd schot van Fernando. Doordat Sampdoria vervolgens op jacht ging naar de gelijkmaker kreeg Roma steeds meer ruimte voor een counter. De behendige aanvallers Mohamed Salah, El Shaarawy en Perotti waren vaak gevaarlijk, maar scoorden niet.

Roma kreeg het daardoor in de slotfase nog benauwd en zag Antonio Cassano (redding Wojchiech Szczesny) en Mattia Cassani (volley tegen de lat) flinke kansen missen. De thuisclub, waar Kevin Strootman vrijdag zijn rentree maakte in het beloftenelftal, staat door de zege vijfde. Het gat met nummer vier Inter (dat 3-3 speelde tegen Hellas Verona) bedraagt nog maar een punt, terwijl Fiorentina (1-1 tegen Bologna) slechts twee punten meer heeft dan Roma.