Roma verslaat Real, City nipt langs Van 't Schip

Reacties

In de strijd om de International Champions Cup is AS Roma goed begonnen. Real Madrid werd na een strafschoppenserie verslagen.

Roma verslaat Real, City nipt langs Van 't Schip

Real Madrid - AS Roma 0-0 (6-7 n.s.)
Met onder anderen Gareth Bale, Cristiano Ronaldo en Martin Ødegaard in de basis begon Real Madrid matig aan de wedstrijd in Melbourne, waar de bezoekers in de derde minuut al bijna op voorsprong kwamen. Een inzet van Daniele De Rossi belandde echter op de lat.

In de tweede helft kwam Real Madrid beter voor de dag. Bale was dicht bij een doelpunt, maar zijn kopbal ging rakelings naast. AS Roma kwam goed weg toen een handsbal van Vasilis Torosidis in het strafschopgebied niet gezien werd. Lucas Vázquez zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Morgan De Sanctis, die een schot van Danilo voorlangs zag gaan.

Real Madrid - waar trainer Rafae Benítez voor het eerst op de bank zat - slaagde er niet in het overwicht na rust uit te drukken in de score, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Nadat de eerste twaalf werden benut, was het Vázquez die miste. Seydou Keita maakte geen fout en dus won AS Roma de penaltyreeks.

Melbourne City FC - Manchester City 0-1
Manchester City is de derde deelnemer aan het Australische toernooi om de International Champions Cup en de Engelsen bereiden zich daarop voor met een oefenwedstrijd tegen het Melbourne City FC van manager John van 't Schip. De satellietclub hield The Citizens bijna van een overwinning af, maar kort voor tijd zorgde Samir Nasri nog voor een zege van Manchester City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.