Roma verslaat Lazio en geeft Napoli hoop

Stefan de Vrij heeft met Lazio een kostbare nederlaag geleden tegen aartsvijand AS Roma: 2-1. Door de zege is Roma gegarandeerd van plek twee en dus rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. Het venijn van de Derby della Capitale zat in de staart.

Lazio blijft door de nederlaag derde en heeft drie punten meer dan Napoli. Die club is volgende week de tegenstander van Lazio op de laatste speeldag van de Serie A. Als Lazio verliest in Napels, raakt het de derde plaats kwijt aan de club van Jonathan De Guzman en moet het genoegen nemen met een plek in de Europa League.

Supporters van beide clubs zorgden vlak voor aanvang voor een waanzinnige sfeer (zie onder) in Stadio Olimpico. Beide elftallen wisten die ontvangst geen goed gevolg te geven op het veld. De eerste helft was namelijk van beide partijen chaotisch en onrustig.

Pas diep in de tweede helft ontbrandde de Derby della Capitale echt. Juan Iturbe opende in de 73ste minuut de score voor Roma, na een goede voorzet van Victor Ibarbo, die even eerder een grote kans had gemist. Lazio kwam razendsnel terug tot 1-1. Filip Djordjevic kopte raak na een prachtig opgezette aanval via Felipe Anderson en Miroslav Klose.

Lazio leek daarmee het punt te verdienen dat het zo verschrikkelijk hard nodig had, maar De Vrij (op bovenstaande foto in duel met Francesco Totti) en consorten bleven met lege handen achter door een treffer van Mapou Yanga-Mbiwa vijf minuten voor het einde: 1-2. Daardoor moeten de Biancocelesti komend weekend nog vol aan de bak in Stadio San Paolo.