Roma verlost Szczesny van uitzichtloze situatie

Reacties

AS Roma huurt dit seizoen Wojciech Szczesny (25) van Arsenal. Dat heeft de Engelse club zojuist bevestigd.

Roma verlost Szczesny van uitzichtloze situatie

De Poolse international had in Londen geen uitzicht meer op speeltijd. Hij werd het voorbije seizoen al uit de basis gespeeld door David Ospina. Door de komst van Petr Cech degradeerde de Poolse goalie tot derde keus.

Manager Arsène Wenger zinspeelde vrijdag al op een vertrek van Szczesny door te stellen dat hij dit weekend niet in actie zou komen toen Arsenal het tijdens de strijd om de Emirates Cup opnam tegen Olympique Lyon en VfL Wolfsburg. Wel vulde de Fransman aan dat er in de deal geen optie tot koop is opgenomen omdat hij in de toekomst nog wel een rol voor de Pool ziet.

Arsenal plukte Szczesny in 2006 weg bij Legia Warschau. De doelman doorliep vervolgens de jeugdopleiding en werd nog even verhuurd aan Brentford. Vanaf het seizoen 2010/11 werd hij eerste keus, een rol waar hij vorig seizoen al afstand van moest nemen. Behalve op sportieve gronden hekelde Wenger ook al meermaals de houding van de Pool buiten het veld. Zo was Wenger allesbehalve te spreken toen hij Szczesny na een wedstrijd een sigaretje zag roken onder de douche.

Bij Roma moet Szczesny de strijd aangaan met de inmiddels 38-jarige Morgan de Sanctis. Bij de Romeinen wordt de Pool onder anderen ploeggenoot van Kevin Strootman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.