Roma verliest terrein, Milan maakt sprong

Messina-AS Roma 1-1Roma heeft twee punten laten liggen bij Messina, waardoor het gat met koploper Internazionale is gegroeid naar negen punten. De Giallorossi stonden tot in blessuretijd voor en leken de tiende zege in de laatste elf duels te boeken.

In blessuretijd maakte Cristian Chivu echter een overtreding op Arturo Di Napoli. Alessandro Parisi benutte de strafschop, al haalde hij het einde niet omdat hij een tweede gele kaart kreeg.

Mancini had Roma in de 39ste minuut op voorsprong gezet. De Braziliaan scoorde met een pegel met links op aangeven van Totti, die na rust nog de paal trof. Het was Mancini's vijfde goal in de laatste vier duels.

Na de 0-1 lag het spel minutenlang stil omdat Roma volgens Messina de bal had moeten uitschieten omdat er een Messina-speler geblesseerd op de grond lag.

AC Milan-Reggina 3-1
AC Milan bouwt aan een behoorlijke reeks. Op eigen veld zette Milan Reggina aan de kant. Het was de derde overwinning op rij voor de Rossoneri, die van de dertiende naar de negende plaats klommen.

Al na vijf minuten scoorde Andrea Pirlo uit een directe vrije trap. Clarence Seedorf vergrootte de marge nog voor rust. Hij rondde een counter simpel af op aangeven van Marek Jankulovski.

Na rust deed Rolando Bianchi wat terug. Hij schoot van afstand en zag tot zijn opluchting dat Zeljko Kalac wel erg traag naar de hoek ging. Uiteindelijk besliste Alberto Gilardino het duel definitief. Opnieuw uit een counter en deze keer op assist van Yoann Gourcuff.