Roma speelt weer gelijk, Lazio en Milan winnen wel

Drie dagen na het 1-1 gelijkspel in de Europa League tegen Feyenoord heeft AS Roma op bezoek bij Hellas Verona de punten moeten delen. AC Milan en Lazio wonnen in tegenstelling tot de nummer twee van de Serie A wel.

Hellas Verona – AS Roma 1-1
Roma speelde liefst vijf van de laatste zes competitiewedstrijden gelijk en vergaarde ook op bezoek bij Hellas Verona slechts een punt. Francesco Totti (foto) leek met een prachtig schot van afstand in de 26ste minuut anders te beslissen, maar nog geen kwartier later stond het alweer 1-1. Bosko Jankovic kopte bij een corner via de benen van Seydou Keita raak.

Ook na rust kon Roma niet voorkomen dat de achterstand op Juventus verder groeide tot negen punten. Adem Ljajic raakte uit een vrije trap nog wel het aluminium, maar de ploeg van trainer Rudi Garcia mocht ook van geluk spreken dat Vasilis Torosidis tot twee keer toe de bal van de lijn haalde. Omdat een zege uitbleef zal Roma er alleen maar meer op gebrand zijn donderdag in De Kuip wél een goed resultaat te behalen.

Lazio – Palermo 2-1
Net als Roma heeft ook stadgenoot Lazio in 2015 moeite om constant te presteren. De laatste vijf duels leverden drie nederlagen op, maar zondag boekte de club van Stefan de Vrij toch ook alweer de vierde zege van het kalenderjaar. Antonio Candreva maakte in de 78ste minuut de bevrijdende treffer door de bal in de kruising te schieten. De Italiaanse middenvelder blesseerde zich daarna wel toen hij zijn goal wilde vieren op de sintelbaan van het Stadio Olimpico. Hij ging hinkend naar de kant.

Candreva zorgde er samen met Stefano Mauri, die in de 33ste minuut de 1-1 op het scorebord had gezet, voor dat een fout van Maurício onbestraft bleef. De defensiepartner van Stefan de Vrij, die nog een bal van de lijn haalde, leverde de bal na 26 minuten in bij Paulo Dybala. De Palermo-spits maakte daarop alweer zijn dertiende Serie A-goal van het seizoen. Het was niet voldoende om Lazio van de vierde plaats af te houden.

Mattia Destro en Andrea Poli bejubelen doelpuntenmaker Giacomo Bonaventura.

AC Milan – Cesena 2-0
Ook AC Milan had zondagmiddag weer eens reden tot juichen. Tegen laagvlieger Cesena boekten de Rossoneri de tweede overwinning van het kalenderjaar, dat al vier nederlagen opleverde. Giacomo Bonaventura zette de ploeg van Nigel de Jong en de ingevallen Marco van Ginkel in de 22ste minuut op het juiste spoor met een droog schot van afstand.

De ruim 27 duizend aanwezige Milan-fans moesten nog tot de negentigste minuut wachten tot de tweede thuiszege van het jaar echt binnen was. Giampaolo Pazzini bezegelde de overwinning met een rake strafschop in de negentigste minuut. Milan staat daardoor voorlopig op de achtste plaats en heeft nog altijd zicht op de plekken die recht geven op Europees voetbal. Het verschaft trainer Filippo Inzagi wat lucht.