Roma doelwit van lichtblauwe raketten

Reacties

VI-redacteur Reon Boeringa blikt vooruit op de 27ste speelronde van de Serie A. Aandacht voor de driestrijd om twee Champions League-plaatsen.

Roma doelwit van lichtblauwe raketten

Juventus en AS Roma en daarna een hele tijd niets. Zo zag de ranglijst van de Serie A er maandenlang uit. De crisis bij Roma heeft er echter voor gezorgd dat het bovenin weer spannend is in Italië. Juventus wordt kampioen, maar in de schaduw van De Oude Dame barst een zinderende strijd los om de twee andere Champions League-plaatsen. Doordat Roma acht van zijn laatste negen competitieduels gelijkspeelde, staat het nog maar vier punten voor op de in lichtblauw getooide ploegen van Jonathan de Guzman en Stefan de Vrij. Met name Lazio is de afgelopen weken als een raket omhoog geschoten op de ranglijst.

Francesco Totti is met AS Roma al maandenlang zoekende naar vorm en zeges.
Francesco Totti is met AS Roma al maandenlang zoekende naar vorm en zeges.

De Guzman kan, nu het seizoen zijn slotfase nadert, redelijk tevreden terugblikken op zijn eerste jaar in Italië. De geboren Canadees speelt niet alle wedstrijden van Napoli, maar is een zeer gewaardeerde kracht in het roulatiesysteem van trainer Rafael Benítez. Dat wordt niet door iedereen erkend, want WK-ganger De Guzman ontbreekt in de voorselectie van Oranje voor de duels met Turkije en Spanje. Zondag op bezoek bij Hellas Verona kan De Guzman het ongelijk van bondscoach Guus Hiddink aantonen.

De Vrij meldt zich later deze maand wél bij Hiddink. De verdediger van Lazio beleeft dan ook een uitstekend debuutjaar. Hij is een van de steunpilaren in het elftal van Stefano Pioli, dat met vier overwinningen op rij de ploeg in vorm is in de Serie A. Maandagavond wacht De Vrij een zware kluif, want Lazio gaat op bezoek bij Torino, dat slechts één van zijn laatste dertien wedstrijden verloor. In Turijn zal Edson Braafheid waarschijnlijk weer plaatsnemen op de bank; hij heeft de concurrentiestrijd van Stefan Radu verloren.

Het Roma van de ernstig geblesseerde Kevin Strootman vervolgt zijn zoektocht naar een zege maandag thuis tegen Sampdoria, dat net als Fiorentina met 42 punten een outsider is in de strijd om plek twee en drie.

Bij Atalanta Bergamo is Urby Emanuelson eindelijk weer basisspeler.
Bij Atalanta Bergamo is Urby Emanuelson eindelijk weer basisspeler.

Over naar de landgenoten in de middenmoot en aan de onderkant van de ranglijst. Urby Emanuelson is met Atalanta Bergamo nog altijd verwikkeld in een hevige strijd tegen degradatie, die zondag thuis tegen Udinese vervolgd wordt. Emanuelson heeft aan de voet van de Alpen gevonden waar hij zo lang naar zocht: speeltijd. In de afgelopen drie duels begon hij telkens in de basis.

Marco van Ginkel kan hem dat niet nazeggen. Na 26 speelronden staat zijn teller bij AC Milan pas op 231 speelminuten en maandag uit tegen Fiorentina lijkt hij genoegen te moeten nemen met een plek op de bank, helemaal indien Nigel de Jong hersteld is van zijn blessure.

Programma
Internazionale 15-03
15:00
Cesena
Genoa 15-03
15:00
Chievo
Cagliari 15-03
15:00
Empoli
Palermo 15-03
15:00
Juventus
Torino 15-03
15:00
Lazio
Fiorentina 15-03
15:00
AC Milan
Hellas Verona 15-03
15:00
Napoli
Sassuolo 15-03
15:00
Parma
AS Roma 15-03
15:00
Sampdoria
Atalanta Bergamo 15-03
15:00
Udinese
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.