Roma boekt zonder Stekelenburg eerste winstpartij

AS Roma heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Op bezoek bij Parma werd met 1-0 gewonnen. Daarmee ontliep I Lupi het evenaren van de slechte seizoensstart van vorig jaar: twee punten uit vier wedstrijden.

Roma boekt zonder Stekelenburg eerste winstpartij

In het seizoen 1984/85 bleven de Romeinen acht speelronden zonder zege. Zover kwam het niet. Pablo Daniel Osvaldo tekende met een op het oog houdbare kopbal voor het enige doelpunt van de avond. Roma, dat overigens aantrad zonder de geblesseerde Maarten Stekelenburg, speelde ondanks de overwinning niet erg creatief.

De ploeg van Luis Enrique had weliswaar vaak de bal, maar kwam veelal dan niet verder dan het heen en weer tikken op eigen helft. Het was een slap aftreksel van het vlugge voetbal van Barcelona, waar de oefenmeester (voorheen trainer Barcelona B) zich aan wil spiegelen.

Desondanks stapte Roma met drie punten van het veld af en komt op een totaal van vijf. Met de overwinning stijgt de ploeg direct naar de elfde positie. Parma zakt door de nederlaag naar de zeventiende plaats van de Serie A en heeft tot op heden slechts drie punten vergaard. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's