Roma bezorgt laagvlieger Novara stevige nederlaag

Novara kwam tot twee treffers in Stadio Olimpico, maar dat was niet genoeg voor een punt. AS Roma toonde zich tegen de degradatiekandidaat productief (5-2).

Roma bezorgt laagvlieger Novara stevige nederlaag

AS Roma was na de 2-1 nederlaag tegen AC Milan van vorige week uit op revanche. De ploeg van trainer Luis Enrique schrok even door een voorsprong van Novara, maar herstelde zich knap met een 5-2 overwinning als tastbaar resultaat.

Na de openingstreffer van Andrea Caracciolo, die met een kopbal via de binnenkant van de paal doelman Maarten Stekelenburg kansloos liet, had Roma ruim een kwartier nodig om orde op zaken te stellen.

De Romeinse doelpuntenmakers Marquinho (foto) en Daniel Osvaldo kregen na rust navolging van Fábio Simplício, Bojan Krkic en Erik Lamela. Takayuki Morimoto deed van zich spreken namens Novara, dat op dat moment al geslagen was

AS Roma heeft door de overwinning weer zicht op de vijfde plaats, die recht geeft op een Europees startbewijs. Novara moet na zestiende nederlaag vrezen dat het verblijf in de Serie A beperkt blijft tot één seizoen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's