Rol Feyenoord-back Wilkshire bij Australië lijkt uitgespeeld

Reacties

Feyenoord hoeft Luke Wilkshire in januari niet te missen. De verdediger zit niet bij de voorselectie van de Australische nationale ploeg voor de Azië Cup in eigen land. Twee andere Eredivisionisten mogen wél hopen op een plekje in de definitieve groep.

Rol Feyenoord-back Wilkshire bij Australië lijkt uitgespeeld

Bondscoach Ange Postecoglou riep in zijn voorselectie liefst 46 spelers op, maar Wilkshire hoort daar niet bij. Daarmee lijkt er na tachtig wedstrijden en acht goals voor Australië een einde te komen aan zijn interlandcarrière. Afgelopen zomer reisde de 33-jarige Wilkshire nog wel met Australië af naar het WK in Brazilië, maar viel daar aangekomen op het laatste moment af.

Volgens Australische media heeft de hamstringblessure die Wilkshire onlangs had, hem niet geholpen. Alle 23 spelers die wél in de WK-selectie zaten, zijn door Postecoglu op de voorlopige lijst gezet. De keuzeheer had eveneens geen plekje over voor routinier Lucas Neill, die zonder club zit. Ervaren rotten als Tim Cahill, Mark Bresciano, Mile Jedinak, Joshua Kennedy en Matthew Spiranovic maken wél kans op het eindtoernooi.

Ook kent de 46-koppige voorselectie een aantal spelers met Eredivisie-ervaring. Tommy Oar (FC Utrecht) en Trent Sainsbury (PEC Zwolle) zijn opgeroepen door Postecoglou, net als voormalig Heracles Almelo-back Jason Davidson, ex-AZ'er James Holland en Nikita Rukavytsya (voorheen onder meer FC Twente). De Azië Cup wordt van 8 tot en met 31 januari gespeeld in Australië.

Bekijk hier al onze video's