Roemrucht Union blijft België verbazen, eerste goal ooit voor Nieuwkoop

Union Sint-Gillis blijft voetbalminnend België verbazen. De promovendus boekte zaterdag tegen Charleroi de vijfde overwinning op rij en blijft bovenaan staan in de Jupiler Pro League. Club Brugge heeft vijf punten minder, maar heeft ook een wedstrijd minder gespeeld.

Union Sint-Gillis
4 - 0
Sporting Charleroi

Het door Felice Mazzu getrainde Union was binnen veertig minuten klaar met Charleroi, dat tot zaterdag de enige ploeg was in de Belgische hoogste afdeling die buitenshuis nog niet had verloren. Na een klein half uur opende Union de score: Deniz Undav tikte na een lage voorzet van Teddy Teuma bij de tweede paal binnen.

Bart Nieuwkoop verdubbelde de marge na voorbereidend werk van Casper Nielsen. De voormalig rechtsback van Feyenoord en Willem II maakte daarmee, in zijn 115e wedstrijd, zijn eerste doelpunt in het profvoetbal. De 3-0 kwam hierna op naam van opnieuw Undav. In de tweede helft solliciteerde Union na 55 minuten naar de 4-0: een fraai schot van Kaoru Mitoma belandde tegen de paal.

De trotse koploper van België vond twaalf minuten voor tijd alsnog zijn vierde treffer: na een voorzet van Teuma werkte Joris Kayembe de bal achter zijn eigen doelman op het Dudenpark.