Roemenië ziet in Van Marwijk nieuwe bondscoach

Reacties

Bert van Marwijk is topkandidaat om aan de slag te gaan als bondscoach van Roemenië. De 62-jarige Deventenaar zit werkloos thuis sinds zijn ontslag bij Hamburger SV in februari dit jaar.

Roemenië ziet in Van Marwijk nieuwe bondscoach

De voetbalbond van Roemenië (FRF) is op zoek naar een opvolger van Victor Piturca, die eerder deze maand na drie jaar en drie maanden opstapte. Hij nam ontslag om aan de slag te kunnen gaan bij Al Ittihad, waar ook de rest van de technische staf van het Roemeense nationale team onderdak vond.

Van Marwijk is van de buitenlandse trainers de grootste kandidaat. Eerder werd bekend dat Mircea Lucescu niet aan de slag gaat als bondscoach van Roemenië. De 69-jarige trainer van Shakthar Donetsk gaf in de periode 1981-86 al leiding aan de Roemenen, maar mag van zijn Oekraïnse werkgever beide functies niet combineren.

Zolang er geen opvolger is voor Piturca is het de bedoeling dat Anghel Iordanescu aan de slag gaat op interim-basis. Nu is hij actief als technisch directeur van de FRF, terwijl hij Roemenië in de periodes 1993-98 en 2002-04 onder zijn hoede had.

Roemenië is prima begonnen aan de EK-kwalificatiereeks, want onder leiding van Piturca leverden de eerste drie duels zeven punten op. Alleen het verrassend presterende Noord-Ierland doet het met negen punten beter in Groep F. Faeröer Eilanden, Finland, Griekenland en Hongarije zijn de overige opponenten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.