Roemenië enige Oranje-tegenstander die wedstrijd wint

Evenals Oranje kwamen woensdagavond ook de tegenstanders in de WK-kwalificatiepoule van Nederland in actie. In tegenstelling tot Turkije, Estland en Hongarije wist Roemenië zijn vriendschappelijke wedstrijd wel winnend af te sluiten. Turkije verloor in eigen huis. Hongarije speelde gelijk in eigen land, terwijl Estland op Schotse bodem met 1-0 verloor.

Roemenië - Australië 3-2Roemenië heeft in het Spaanse Málaga de vriendschappelijke wedstrijd tegen Australië gewonnen. De Roemenen kwamen na 35 minuten spelen op voorsprong via Cristian Tanase, maar zagen Australië vlak voor rust gelijk maken en vlak na rust zelfs op voorsprong komen.

Doelpuntenmakers namens de Aussies waren voormalig FC Twente-speler Luke Wilshire en Robert Cornthwaite. Lange tijd leek Australië af te stevenen op de overwinning, maar zag Roemenië alsnog langszij komen. Bogdan Stancu tekende tien minuten voor tijd de gelijkmaker aan, terwijl Gabriel Torje vier minuten later zelfs het winnende doelpunt voor zijn rekening nam.

Roemenië bezet in de WK-kwalificatiegroep de derde plaats met drie punten achterstand op koploper Nederland. De Roemenen treffen Oranje, dat woensdag met 1-1 gelijk speelde tegen Italië, op 26 maart in Nederland.

Schotland - Estland 1-0Estland heeft het oefenduel met Schotland nipt verloren. Namens de Schotten was Charlie Mulgrew verantwoordelijk voor de winnende treffer namens de ploeg van debuterend bondscoach Gordon Strachan. <i>(Foto: Schotland viert de winnende treffer van Charlie Mulgrew)</i> Estland, dat uitkomt in dezelfde WK-kwalificatiegroep als Nederland voor het WK 2014, kon lange tijd mee in het duel met Schotland, dat na 39 minuten spelen de enige en winnende treffer maakte. Na vier duels staat Estland met slechts een punt op de vijfde plaats in groep D.

Turkije - Tsjechië 0-2Turkije heeft woensdag in eigen huis de vriendschappelijke wedstrijd, die werd geleid door de Nederlander Björn Kuipers, verloren van Tsjechië. De Turken, met Nuri Sahin op het middenveld, verloren van het elftal van bondscoach Michal Bílek door treffers in het eerste half uur van Ladislav Krejcí en David Lafata.

Dit was niet het eerste teleurstellende resultaat voor de Turken. Ook in groep D voor de kwalificatie van het WK 2014 presteert de ploeg van bondscoach Abdullah Avci ondermaats. Na vier duels staat Turkije op plaats vier in de groep die door Nederland wordt aangevoerd. Turkije treft Oranje in de laatste groepswedstrijd op 15 oktober in eigen land.

Hongarije - Wit-Rusland 1-1Hongarije heeft in eigen land het vriendschappelijke duel met Wit-Rusland gelijkgespeeld. De Hongaren kwamen voor rust nog op voorsprong door een treffer van Imre Szabics. Hongarije wist deze voorsprong niet vast te houden.

Nog binnen het uur kwamen de Wit-Russen op gelijke hoogte door een doelpunt van Aleksandr Volodko. Hiermee bepaalde de middenvelder direct de eindstand. Hongarije staat tweede in de WK-kwalificatiegroep met drie punten achterstand op koploper Nederland. Op 11 oktober treffen beide landen elkaar in Nederland.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.