Rodriguez voorkomt oefennederlaag Southampton

Southampton heeft door een schitterende treffer van Jay Rodriguez gelijkgespeeld tegen Espanyol (1-1). Jordy Clasie ontbrak bij de ploeg van manager Ronald Koeman.

Afgelopen donderdag speelde Southampton tegen Vitesse al de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. In de derde voorronde van de Europa League werd Vitesse met 3-0 verslagen. Drie dagen later volgde het oefenduel met Espanyol, dat in de elfde minuut via Salva Sevilla op voorsprong kwam.

Lang leek dat het enige doelpunt van de wedstrijd, maar vijf minuten voor tijd bepaalde Rodriguez met een schot van afstand de eindstand op 1-1. De 26-jarige aanvaller miste het hele vorige seizoen door een zware knieblessure, maar is in de voorbereiding weer volledig aangesloten bij The Saints.

De van FC Twente overgenomen Cuco Martina had net als Graziano Pellè een basisplaats tegen Espanyol, terwijl Dusan Tadic als invaller speeltijd kreeg. De licht geblesseerde Clasie en Maarten Stekelenburg ontbraken in de selectie van Southampton. De door PSV begeerde Héctor Moreno kwam in actie bij Espanyol.