Rodríguez en Bale op dreef bij soepel scorend Real Madrid

Real Betis was in de tweede speelronde van de Primera División geen partij voor Real Madrid. Bij de ploeg van trainer Rafael Benítez leek vrijwel alles te lukken in het met 5-0 gewonnen duel. James Rodríguez en Gareth Bale toonden zich met twee goals de smaakmakers bij de Madrilenen.

Onder het mom van de aloude wijsheid 'een goed begin is het halve werk' schoot Gareth Bale de thuisploeg zaterdagavond maar binnen twee minuten naar een 1-0 voorsprong. James Rodríguez verdubbelde die voorsprong na een kleine veertig minuten met een rake vrije trap vanaf de rechterkant van het strafschopgebied.

De Colombiaanse international was ook verantwoordelijk voor het hoogtepunt van de avond. Rodríguez kreeg in de 49de minuut de bal in de voeten gespeeld door Toni Kroos, die eigenlijk een schot op doel voor ogen had. Door de snelheid waarmee de bal op Rodríguez afkwam ging de bal via zijn voet de lucht in. De behendige middenvelder zag daardoor geen andere mogelijkheid dan de bal met een omhaal te raken en hij slaagde daar glansrijk in. Van dichtbij tekende hij met zijn tweede kunststukje van de avond voor de 4-0.

De spelers van Real Madrid vieren de openingstreffer van Gareth Bale.

Tussen de twee treffers van de Colombiaan door had Karim Benzema met zijn hoofd namelijk de stand al op 3-0 bepaald, uit een voorzet van Bale. Laatstgenoemde nam het slotakkoord voor zijn rekening door kort voor het verstrijken van de officiële speeltijd met een schitterend afstandsschot - vanaf zo'n twintig meter vloog de bal via de paal achter de voormalige Real Madrid-doelman Antonio Adan - de eindstand op 5-0 te bepalen.

Keylor Navas stond zaterdagavond niet helemaal voor niets op het veld, want de doelman van Real Madrid ging na ruim een uur op voor zijn heldendaad van de avond. Raphaël Varane had in zijn eigen strafschopgebied een overtreding begaan, waarop Rubén Castro mocht aanleggen voor een penalty. De Costa Ricaan lag echter in de goede (rechter-)hoek en keerde de inzet van de Spaanse flankspeler.

Daarmee droeg de doelman zijn steentje bij aan de eerste zege van zijn ploeg in het seizoen 2015/16. In de eerste competitiewedstrijd bleven de Madrilenen tegen Sporting Gijón nog steken op een doelpuntloos gelijkspel. Door de fraaie 5-0 overwinning komen De Koninklijke op vier punten uit de eerste twee speelronden. Real Betis, waar Rafael van der Vaart nog geblesseerd moet toekijken, staat op één punt.