Rodríguez bezorgt Porto vierde hoofdprijs dit seizoen

FC Porto heeft na de landstitel, Europa League en Supertaça ook de Taça de Portugal gewonnen. In de eindstrijd was de ploeg van trainer André Villas-Boas veel te sterk voor Vitória Guimarães (6-2).

De bekerfinale, die gespeeld werd in het Estádio Nacional te Jamor, was eigenlijk na één helft al beslist. Porto leidde na 45 minuten al met 5-2, terwijl Falcao niet eens meedeed. De spits, die in de Europa League zeventien keer trefzeker was, kreeg rust. Maar ook zonder de Colombiaan won Porto eenvoudig.

Uitgerekend zijn landgenoot James Rodríguez blonk uit tegen Vitória Guimarães. De aanvallende middenvelder wist drie keer het net te vinden. De andere Porto-treffers kwamen op naam van Silvestre Varela, Rolando en Hulk. Álvaro Pereira (eigen doelpunt) en Silva zorgden voor de twee tegendoelpunten.

Het was de zestiende keer dat Porto de Portugese beker in ontvangst mocht nemen. Recordhouder is nog altijd Benfica, dat legde in totaal 24 keer beslag op de Taça de Portugal. Foto: VI Images