Rodrigues en Galatasaray doen slechte zaken in titelrace

Galatasaray is op bezoek bij Karabükspor tegen een zeperd aangelopen: 2-1. De ploeg van trainer Jan Olde Riekerink verzuimde daarmee de druk op de Turkse toptwee te vergroten.

Nigel de Jong begon als enige Nederlander in de basis bij Galatasaray, waar Wesley Sneijder vanwege een schorsing ontbrak. De bezoekers begonnen goed en kwamen in de vijftiende minuut op voorsprong. Yasin Öztekin trof doel na een fraaie pass van Selçuk Inan. Een kwartier later was de jubelstemming bij Galatasaray alweer weg. Jevhen Seleznjov verzilverde een makkelijk gegeven strafschop en zette de thuisploeg op gelijke hoogte.

In de 65ste minuut kwam Garry Rodrigues het veld in voor Öztekin. Waar hij bij zijn debuut tegen Konyaspor als invaller beslissend was, lukte hem dat zaterdagavond niet. Sterker nog: de beslissing viel aan de andere kant. Serdar Deliktas groeide tien minuten voor tijd uit tot matchwinner. Een rode kaart van Hakan Balta zat een succesvol slotoffensief van de bezoekers in de weg.

De nederlaag in Karabük is slecht nieuws voor Olde Riekerink. Galatasaray had bij een zege gedeeld koploper kunnen worden, maar bij een overwinning voor Istanbul Basaksehir is het verschil ineens zes punten. Nummer twee Besiktas kan een voorsprong van vijf punten pakken op Cim Bom Bom.