Rodgers vervolgt goednieuws-show bij Liverpool

Hoewel Liverpool zondag niet won van Arsenal, was de 2-2 voor manager Brendan Rodgers weer een bewijs van de opgaande lijn die is ingezet. De Noord-Ier meende zelfs dat het spel beter was dan tijdens de 5-1 zege van vorig seizoen en blijft daardoor zoals de laatste maanden ook na nederlagen of slecht voetbal uiterst positief.

'Langzaamaan komen we in de buurt van het niveau dat we willen bereiken', stelde Rodgers na het diep in de blessuretijd behaalde punt op het eigen Anfield tegen Arsenal. Een nederlaag zou ook niet conform de verhoudingen op het veld zijn geweest. 'Natuurlijk zijn we teleurgesteld met het slikken van twee treffers, maar ik vond ons zelfs dominanter dan tijdens de 5-1 zege van februari. Dat zegt eigenlijk alles over ons optreden. We hebben na rust 27 keer op doel geschoten…'

Volgens Rodgers is het namelijk niet gemakkelijk een team als Arsenal bijna negentig minuten met de rug tegen de muur te zetten. 'Alles wat mijn ploeg goed maakt, hebben we vandaag gezien. We verstikten Arsenal zodra zij de bal hadden en zelf creëerden wij heel veel kansen. Helaas hebben we die niet allemaal benut', aldus Rodgers, die aankondigde dat er meer goed nieuws aan zit te komen. 'Na de kerstperiode hebben we Daniel Sturridge waarschijnlijk weer terug', besloot de Noord-Ier over de spits die op Anfield node wordt gemist. Mede door het gebrek aan een pure doelpuntenmaker bezet Liverpool momenteel de tiende plaats in de Premier League.

Arsenal-manager Arsène Wenger baalde van de late gelijkmaker, maar erkende dat een overwinning wat te veel van het goede was geweest voor zijn ploeg. 'Als je zo ver in de wedstrijd nog voor staat, wil je winnen, maar ik denk dat de 2-2 terecht was', zei de Fransman. 'Al had die goal nooit mogen vallen. We hadden genoeg mensen in ons eigen zestienmetergebied, maar er werd niet eens meegesprongen met Martin Skrtel', aldus Wenger over de Slowaak die in februari ook al twee keer scoorde.