Rodgers neemt een punt mee bij terugkeer in Swansea

Het duel tussen Swansea City en Liverpool heeft zondag geen winnaar opgeleverd (0-0). De club uit Wales behield daardoor zijn voorsprong op het team van ex-manager Brendan Rodgers.

Rodgers neemt een punt mee bij terugkeer in Swansea

De wedstrijd stond vooraf in het teken van de terugkeer van Rodgers en Joe Allen in The Liberty Stadium. Afgelopen zomer vertrok de succesvolle manager naar Liverpool en nam middenvelder Allen mee, maar de prestaties van beiden zijn erg wisselvallig dit seizoen.

Namens de thuisclub, waar Jonathan de Guzman in de basis startte en Kemy Agustien als invaller in het veld kwam, zorgde Wayne Routledge binnen een kwartier voor het eerste gevaar, maar Liverpool-doelman José Manuel Reina kon het schot van de winger keren. Na ruim een half uur was Raheem Sterling dicht bij 0-1, maar de aanvaller zag zijn schot op de lat uiteenspatten.

Niet veel later was er gejuich in het uitvak, maar scheidsrechter Jon Moss besloot het doelpunt van José Enrique af te keuren. De mee opgekomen linksback stond buitenspel na een pass van Luis Suarez. In de tweede helft viel er veel minder te beleven in Wales, maar kort voor tijd hield Reina nog wel een vrije trap van landgenoot Pablo Hernández uit zijn doel.

Door het gelijkspel heeft Swansea City nu zeventien punten uit dertien wedstrijden, waarmee het achtste staat in de Premier League. Liverpool heeft één punt minder en bezet de elfde plaats.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's