Rodgers mild over blamage: 'Stimulans voor zelfvertrouwen'

Reacties

Liverpool-manager Brendan Rodgers was uitermate mild over het weggeven van een zekere overwinning op bezoek bij Ludogorets: 2-2. Ondanks het pijnlijke puntenverlies van The Reds volstaat in de zesde groepswedstrijd van de Champions League een zege op concurrent FC Basel om alsnog de achtste finales te bereiken.

Rodgers mild over blamage: 'Stimulans voor zelfvertrouwen'

'Als je zo snel op achterstand komt, heb je veerkracht nodig', stelde Rodgers direct na afloop terwijl hij verwees naar de flater van doelman Simon Mignolet, die Dani Abalo na drie minuten in staat stelde te scoren. 'We hadden vooraf nog aangegeven dat dit de avond was die ons seizoen zou kunnen veranderen', aldus de Noord-Ier. Voor vanavond verloor hij met Liverpool vier duels op rij.

'Natuurlijk zijn we teleurgesteld over de late gelijkmaker, maar uiteindelijk is die goal niet zo belangrijk. We maakten zelf twee prima doelpunten. Zie dit maar als een enorme boost voor ons zelfvertrouwen. Ludogorets is een heel lastige tegenstander', zo bekeek Rodgers het van de zonnige kant.

Rickie Lambert maakte voor Liverpool de 1-1. 'Het was mijn eerste basisplaats in de Champions League. Ik ben blij met mijn goal, maar natuurlijk zijn we allemaal kapot van die late gelijkmaker', gaf hij blijk van een andere stemming dan bij Rodgers. 'Al was het spel vandaag al een stuk beter dan de laatste tijd. Daarmee hebben we onze criticasters enigszins de mond gesnoerd. '

In Groep B is Real Madrid, dat vanavond met 1-0 won bij FC Basel, de schadeloze koploper na vijf duels. Basel volgt met zes punten, terwijl Liverpool vier punten heeft. Die twee ploegen gaan in de zesde wedstrijd in Liverpool uitvechten wie de Madrilenen zal vergezellen. Ludogorets is met vier punten uitgeschakeld voor een vervolg in de Champions League, maar mag nog wel hopen op een Europa League-ticket.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.