Rodgers: 'Kan me niet herinneren wanneer Real zó goed was'

Reacties

Als Liverpool wil overwinteren in de Champions League, moet het in de dubbele confrontatie met Real Madrid punten behalen. Een extreem zware opgave, erkent manager Brendan Rodgers.

Rodgers: 'Kan me niet herinneren wanneer Real zó goed was'

Real Madrid komt morgen op bezoek in Engeland. Twee weken later volgt de return in Spanje. 'Ik kan me niet herinneren wanneer Real voor het laatst zo goed was als nu', aldus Rodgers, die onder de indruk is van de overdaad aan individuele kwaliteit die De Koninklijke bezit.

'Ronaldo is een speler op wie geen maat staat. Hij is de afgelopen jaren nog veel beter geworden dan hij al was', vervolgt de manager van Liverpool. 'We moeten proberen hem af te stoppen, maar dan kom je bij het volgende probleem uit. Er zijn namelijk nog veel meer spelers die het verschil kunnen maken voor Real, zoals Luka Modric of Toni Kroos. Dat zijn geweldige technici die het spel kunnen dicteren in de kleine ruimte of met een mooie dieptepass. En dan heb ik het nog niet eens over Gareth Bale gehad. Hij en Ronaldo zijn zo snel dat ze geen gek figuur zouden slaan tijdens de honderd meter sprint op de Olympische Spelen.'

Hoofdbrekens
Mazzeltje voor Rodgers is dat Bale morgen niet mee doet vanwege een blessure. Rodgers kan om diezelfde reden niet beschikken over Daniel Sturridge en Mamadou Sakho. Met name de absentie van die eerste zadelt Rodgers met hoofdbrekens op, want zijn andere spitsen maken dit seizoen nog geen indruk. Rickie Lambert is langzaam en technisch beperkt, terwijl Mario Balotelli in principe alle kwaliteiten bezit om een topvoetballer te zijn, maar juist mentaal tekortkomt.

Hoe Rodgers zijn aanvalslinie morgen invult is dus de vraag. De Noord-Ier zal thuis tegen Real vol op de winst spelen, gezien de stand van zaken in Groep B. Real staat bovenaan met zes punten, voor FC Basel, Liverpool (beide drie punten) en Ludogorets (nul).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.