Rodgers houdt Balotelli nog hand boven het hoofd

Mario Balotelli wacht nog steeds op zijn eerste competitietreffer in dienst van Liverpool. Ook tegen Hull City (0-0) trof de spits geen doel. Toch houdt manager Brendan Rodgers vertrouwen in zijn Italiaanse zomeraankoop. 'Hij werkt hard en hij doet zijn best.'

Sinds Super Mario deze zomer overkwam van AC Milan is het hem niet gelukt om in de Premier League tot scoren te komen. 'Het was dan ook jammer dat hij ook nu geen doelpunt maakte', meende Rodgers tegenover Sky Sports, doelend op een enorme kans in de laatste minuten van het duel met Hull City (0-0).

Het was vrij opmerkelijk dat de manager van Liverpool ervoor koos negentig minuten vast te houden aan Balotelli, aangezien hij hem afgelopen week tijdens het Champions League-duel met Real Madrid al na 45 minuten naar de kant haalde. 'Hij dacht daardoor misschien dat hij niet zou spelen, maar ik vind dat hij er nu met zijn kop bij moet blijven', meende Rodgers.

Brendan Rodgers houdt vertrouwen in zijn Italiaanse aanvaller: 'Het zit hem nu even niet mee.'

Doelpuntendroogte
'Soms zie je wel eens dat spelers in dit soort situaties hun kop laten hangen en daardoor minder goed trainen of minder hard werken in een wedstrijd. Maar Mario gaat er iedere dag vol voor en dat zag je ook vandaag. Maar iedere aanvaller zal zeggen dat hij de energie uit doelpunten haalt. Wat dat betreft zit het nu voor hem even niet mee.'

Niet voor het eerst dit seizoen kostte de doelpuntendroogte van de Italiaan Liverpool punten. Door het gelijkspel van The Reds tegen de club uit Hull daalde de ploeg zaterdagmiddag af naar de zesde positie op de ranglijst. Koploper Chelsea kan zondag met een zege op Manchester United een voorsprong van elf punten nemen op Liverpool.