Rode kaart Zomer luidt nederlaag Twente in

FC Twente weet wat het te doen staat om de volgende ronde van de Intertoto Cup te bereiken. Na de 1-0 nederlaag in Zweden moeten de Tukkers de thuiswedstrijd met twee doelpunten verschil zien te winnen.

Rode kaart Zomer luidt nederlaag Twente in

Twente, met nieuwkomer Rob Wielaert in de basis, moest in de beginfase van het duel in de verdediging. Kalmar begon voor eigen publiek met een aanvallend offensiefje. De mannen van trainer Fred Rutten namen het heft echter snel in handen, maar slaagden er nauwelijks in om door de verdedigende stellingen van de Zweden heen te breken.

Twente kreeg in de persoon van Kennedy Bakircioglu een schietkans, maar de aanvallende middenvelder wist tegen zijn landgenoten het net niet te vinden.

De ommekeer in de wedstrijd kwam vlak na rust. Ramon Zomer veroorzaakte een strafschop en kreeg de rode kaart. Mikael Blomberg zette Kalmar vanaf elf meter tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong.

Ondanks een man minder bleef Twente het duel controleren. Kalmar verliet de verdedigende stellingen niet en daardoor heeft Twente op 22 juli nog kansen om de kleine nederlaag weg te poetsen.

Bekijk hier al onze video's