Rode kaart Zomer breekt NEC op in Groningen

FC Groningen heeft een belangrijke slag geslagen in de subtop van de Eredivisie. De ploeg van trainer Ron Jans versloeg concurrent NEC met 2-0. De gasten waren kansloos na een rode kaart voor Ramon Zomer.

Rode kaart Zomer breekt NEC op in Groningen

NEC begon uitstekend aan de wedstrijd. De ploeg uit Nijmegen had het beste van het spel. Lasse Schöne dwong doelman Luciano tot een katachtige redding. De Braziliaanse goalie tikte de bal stijlvol over de lat.

Groningen antwoordde met een ontsnapping van Marcus Berg. De Zweedse spits ging alleen op doelman Gábor Babos af. Zijn eerste inzet trof de Hongaarse keeper en in de rebound raakte Berg de paal.

Een tweede uitbraak via Berg bleek beslissend voor Groningen. De Zweed schudde in de 25ste minuut Milano Koenders van zich af en werd net binnen het strafschopgebied gehaakt door Zomer (zie foto onder). Scheidsrechter Tom van Sichem gaf de NEC-verdediger een rode kaart en Groningen een strafschop.

Berg schoot raak vanaf elf meter en daarmee zorgde hij voor de ommekeer in de wedstrijd. Met tien man kon NEC geen vuist meer maken. Groningen rook zijn kansen en ging op zoek naar meer treffers.

Het overwicht leverde de thuisclub nog een doelpunt op. Koen van de Laak profiteerde van een foute kopbal van Koenders en volleerde de 2-0 langs Babos. Youssef El-Akchaoui haalde namens NEC nog twee ballen van de lijn.

Groningen klimt naar de vijfde plaats in de Eredivisie, maar kan donderdag weer een plaatsje zakken als PSV weet te winnen van ADO Den Haag. De Groningers sloegen een gat van zes punten met NEC, dat naar de negende plaats is gezakt.

Bekijk hier al onze video's