Rode kaart Terol maakt AGOVV Apeldoorn kansloos

Go Ahead Eagles houdt zich op een plaats in de nacompetitie. De Deventer club won het uitduel met AGOVV Apeldoorn met 5-1.

De rode kaart vooor Joost Terol was het breekpunt in de wedstrijd. Scheidsrechter Kevin Blom stuurde de keeper van AGOVV Apeldoorn na ruim een half uur naar de kleedkamer voor een overtreding op de doorgebroken Halil Colak. Diens vervanger Daan Huiskamp moest direct aan de bak, maar moest een antwoord schuldig blijven op de strafschop van Koen van der Biezen; 1-3.

Go Ahead Eagles, dat via Colak en Kari Arkivuo al na acht minuten leidde met 2-0, kwam na de 3-1 van Van der Biezen niet meer in de problemen. Colak vergrootte twintig minuten voor het einde de problemen van AGOVV Apeldoorn, dat in de slotfase ook nog de 5-1 van Van der Biezen incasseerde.