Rode kaart smet op sterk optreden Amrabat en Málaga

Reacties

Ondanks een rode kaart van Nordin Amrabat heeft Málaga de thuiswedstrijd tegen Villarreal met 2-0 gewonnen. De Nederlandse Marokkaan had als aangever bij de tweede goal ook een positief aandeel in de zege, maar dat werd overschaduwd door zijn uitsluiting.

Rode kaart smet op sterk optreden Amrabat en Málaga

De 27-jarige vleugelspits stelde in de 74ste minuut het gezichtsvermogen van scheidsrechter Alfonso Alvarez Izquierdo met een handgebaar ter discussie, waarop de ex-PSV'er moest inrukken. Twintig minuten eerder blonk hij nog uit in positieve zin door Sergi Darder met een bekeken voorzet in staat te stellen de 2-0 langs Villarreal-doelman Sergio Asenjo te schieten.

Omdat Roque Santa Cruz voor rust uit een moeilijke hoek ook al had gescoord, won Málaga voor de derde keer in de laatste vier competitieduels. Daardoor is het gezien de huidige elfde plaats vrijwel uitgesloten dat de Andalusische club nog degradeert. Dat is tevens goed nieuws voor Amrabat, omdat de Spaanse club hem definitief wil overnemen van Galatasaray.

De rode kaart van vanavond zal daar weinig aan veranderen, omdat Amrabat vanaf de linkerflank opnieuw bewees goed uit de voeten te kunnen in dienst van de club die vorig seizoen nog de kwartfinale van de Champions League haalde. Zijn productie is daarvan het bewijs. Na dertien competitieoptredens staat Amrabats teller op twee goals en vijf assists.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.