Rode kaart kost Ronaldo mogelijk derby tegen Atlético

Reacties

De rode kaart van Cristiano Ronaldo tegen Córdoba zou wel eens een belangrijke rol kunnen spelen in de Spaanse titelstrijd. Want terwijl Barcelona weer langzaam op stoom begint te raken moet Real Madrid zijn 29-jarige sterspeler mogelijk missen in een paar belangrijke duels.

Rode kaart kost Ronaldo mogelijk derby tegen Atlético

De in 2014 onverslaanbare ploeg van trainer Carlo Ancelotti oogt in het nieuwe jaar nog niet zo onoverwinnelijk. Zaterdagavond was De Koninklijke maar net te sterk voor Córdoba (1-2). De aankomende duels met Real Sociedad (thuis), Sevilla (thuis) en Atlético Madrid (uit) vormen wat dat betreft een echte test.

In Spanje is de lengte van de schorsing van Ronaldo daarom een belangrijk onderwerp van gesprek. Volgens Marca zou de straf kunnen meevallen, omdat scheidsrechter Alejandro Hernández op het wedstrijdformulier alleen melding maakt van natrappen. De slaande beweging die de Portugees maakte richting Edimar ontbreekt op rapport.

Het slachtoffer zelf sprak alvast de hoop uit dat Ronaldo niet lang aan de kant hoeft te staan. 'Ik verwacht een normale straf. Cristiano heeft zijn excuses al aangeboden via social media, wat mij betreft is het hem vergeven', zei Edimar. 'Cristiano was een beetje gefrustreerd, omdat het niet zo lekker liep. Zoiets kan iedereen overkomen.'

Komende week valt het besluit over de schorsing van Ronaldo. Mocht hij inderdaad ontbreken in de Madrileense derby, dan is dat een hard gelag voor Real. Dit seizoen won De Koninklijke nog geen enkele van de vijf onderlinge ontmoetingen met Atlético. Een nieuwe nederlaag zou Barça, dat de laatste vijf officiële duels allemaal omzette in een zege, de kans geven om de achterstand te verkleinen tot één verliespunt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.