Rode kaart fataal voor Excelsior tegen ploeterend Feyenoord

Reacties

Feyenoord heeft de Rotterdamse burenruzie met Excelsior op het nippertje kunnen winnen. Een rode kaart deed de Kralingers uiteindelijk de das om: 3-2.

Rode kaart fataal voor Excelsior tegen ploeterend Feyenoord

Het duel met Excelsior leek tussen de twee Europa League-duels met AS Roma wat onder te sneeuwen, maar niets bleek minder waar. Feyenoord moest in de eigen Kuip uiteindelijk alle zeilen bijzetten om een fatsoenlijke generale repetitie voor de return te bewerkstelligen. Dat lukte pas na een rode kaart voor Excelsior-verdediger Jurgen Mattheij.

Voor rust leek Excelsior namelijk nog linea recta op weg naar een regelrechte stunt. Met zijn zevende en achtste competitiegoal van het seizoen zette goudhaantje Tom van Weert de Kralingers op een comfortabele voorsprong: 0-2. Zijn eerste doelpunt had niet goedgekeurd mogen worden. Daan Bovenberg legde de bal met zijn hoofd klaar, maar Van Weert stond buitenspel. De tweede treffer mocht de Feyenoord-defensie alleen zichzelf aanrekenen.

Khalid Boulahrouz sprong onder een fraaie voorzet van Jordan Botaka door, waarna de overgebleven verdedigers de van dichtbij raak knikkende Van Weert helemaal kwijt waren. Het was aan Feyenoord-goalie Kenneth Vermeer te danken dat het bij rust geen 0-3 stond: hij redde knap op een hard schot van Daryl van Mieghem. Na de pauze draaide het duel echter volledig om.

Tom van Weert springt een gat in de lucht na zijn eerste treffer.
Tom van Weert springt een gat in de lucht na zijn eerste treffer.

Nog geen drie minuten na de hervatting moest Excelsior namelijk al met een man minder verder. Jurgen Mattheij gooide zich in de doelmond voor een schot van Colin Kazim-Richards, maar kreeg de bal daarbij tegen zijn arm. De verdediger kreeg terecht rood en de spits van Feyenoord benutte de strafschop vervolgens zelf, al zat keeper Alessandro Damen er nog even aan.

Een ware belegering van het doel van Damen was het logische gevolg van de 1-2 en de overtalsituatie, maar het dappere Exelsior hield lang stand. Uiteindelijk moesten de mannen van Marinus Dijkhuizen in de slotfase tóch buigen. Binnen een minuut na elkaar tekenden invaller Jens Toornstra – hij kreeg aanvankelijk rust – en Lex Immers voor de ommekeer. Zo leeft Feyenoord met een positief gevoel toe naar het tweede treffen met de Romeinen, aankomende donderdag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.