Rode kaart Dembélé helpt Wisla aan eerste punten

Wisla Kraków is na de nipte zege op Fulham (1-0) weer in de race voor een vervolg in de Europa League. De rode kaart voor Moussa Dembélé bleek doorslaggevend.

Rode kaart Dembélé helpt Wisla aan eerste punten

Wisla Kraków-Fulham was ook het duel van twee Nederlandse trainers in buitenlandse dienst. Dat Robert Maaskant met zijn Poolse formatie zijn landgenoot een teleurstellende avond bezorgde, werd al vroeg in de wedstrijd duidelijk.

Binnen een half uur moest Dembélé al de kleedkamer op zoeken. Scheidsrechter Martin Hansson achtte een lichte duw van de Belgische spits op Gervasio Nuñez voldoende voor een rode kaart. De voormalige AZ-aanvaller reageerde met zijn duw op een eerdere actie van de Argentijn, die Dembélé in zijn gezicht prikte.

Ondanks de numerieke minderheid slaagde Fulham er lang in een Poolse treffer te voorkomen. Een half uur voor het einde viel dan toch het bevrijdende doelpunt voor Wisla Kraków, dat aantrad met Kew Jaliens en Michael Lamey. Dudu Biton (foto) was de gevierde man in de wedstrijd, die door problemen met de lichtinstallatie een kwartier stillag.

Ondanks het resultaat in Kraków staat Wisla nog steeds laatste in Groep K. Maar Fulham en Odense BK zijn binnen bereik van de formatie van Maaskant. FC Twente gaat met zeven punten onbedreigd aan kop. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's