Rode kaart Chery helpt Twente in het zadel tegen ADO

FC Twente heeft maar weer eens aangetoond dat het moeite heeft met scoren. De ploeg kreeg zaterdag tegen ADO Den Haag voldoende kansen, maar pas nadat ADO-aanvaller Tjaronn Chery met een directe rode kaart van het veld gestuurd was, sloeg Twente spijkers met koppen: 2-0.

Met name Leroy Fer had in de eerste twaalf minuten al een treffer moeten laten noteren. Eerst kopte hij op enkele meters van het ADO-doel hoog over, daarna vond hij, ook na een poging met zijn hoofd, keeper Gino Coutinho op zijn weg.

FC Twente, dat ten koste van Luc Castaignos met Dmitry Bulykin in de basis startte, heeft de hele competitie al moeite met scoren. Het was de domme rode kaart van Tjaronn Chery die de Tukkers in het zadel hielp. De voormalig aanvaller van FC Twente sprong, naar het leek opzettelijk, op de voeten van Robbert Schilder. Het kwam hem in de 49ste minuut op een directe rode kaart te staan van arbiter Jan Wegereef.

Zes minuten later was het raak. Dusan Tadic promoveerde een voorzet van Schilder tot een goal, nadat Bulykin knap de bal met de borst had aangenomen. Bulykin raakte drie minuten later nog de paal, maar zes minuten voor tijd was hij alsnog trefzeker nadat Fer hem vrij voor Coutinho had gezet.

Twente achterhaalt door de winst koploper PSV, dat het zaterdag nog opneemt tegen Ajax. ADO Den Haag blijft op de achtste plaats, maar kan nog achterhaald worden door Heracles Almelo of FC Groningen, die het zondag tegen elkaar opnemen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.