Rode kaart Campagnaro breekt Napoli op in Genoa

Genoa heeft voor de derde wedstrijd op rij gewonnen in de Serie A. De club versloeg in eigen huis Napoli met 3-1, dat in de slotfase van een tumultueuze eerste helft Hugo Campagnaro kwijtraakte.

De verdediger werd op slag van rust met rood van het veld gestuurd na een overtreding op de doorgebroken Giuseppe Sculli. Paolo Tagliavento, de scheidsrechter, had het echter helemaal verkeerd gezien. Als er een overtreding gemaakt werd, was Sculli de dader.

Uit de toegekende strafschop maakte Sergio Floccari de 1-1, nadat eerder in de wedstrijd Marek Hamsik de bezoekers op voorsprong had gebracht. Genoa zag daarvoor al Domenico Criscito van het veld gestuurd worden, waardoor Napoli op rozen leek te zitten in Genoa.

Met tien tegen tien in de tweede helft was Genoa een klasse beter dan Napoli. Giandomenico Mesto maakte in de 55ste minuut met een mooi afstandschot de 2-1 en Hernán Crespo maakte twintig minuten later zijn eerste treffer in het shirt van Genoa, maar daar bleef het niet bij.

In de slotfase van de wedstrijd ontving ook Salvatore Aronica een rode kaart, waarna Houssine Kharja vanaf de strafschopstip de eindstand bepaalde op 4-1. Genoa is daardoor na drie wedstrijden koploper in de Serie A, Napoli staat met drie punten vijftiende.