Rode kaart breekt Valencia op, bevestiging van Getafe

Door een rode kaart in de eerste helft heeft Valencia zijn eigen graf gegraven tegen Real Sociedad. Málaga leed op bezoek in Madrid een nederlaag bij Getafe.

Valencia – Real Sociedad 2-5Onder meer door een rode kaart van Jonas (41ste minuut) heeft Valencia een pijnlijke thuisnederlaag geleden. Omdat de ploeg van Mauricio Pellegrino na twee minuten door Roberto Soldado wel op voorsprong kwam, zal de nederlaag des te zuurder smaken. Alberto de la Bella nam vlak voor rust de gelijkmaker voor zijn rekening.

Mikel González en Diego Ifran zetten de gelijke stand in respectievelijk de 57ste en 64ste minuut om in een ruime voorsprong. Soldado liet Valencia een kwartier voor tijd nog even hopen, maar Imanol Agirretxe maakte in de 83ste minuut aan alle onzekerheden van Sociedad een einde. In de blessuretijd tilde Carlos Vela vanaf de penaltystip de score nog naar 2-5.

In de middenmoot van de Primera División is Sociedad Valencia nu voorbijgestreefd. De ploeg komt met twintig punten uit veertien wedstrijden op gelijke hoogte met Levante, dat zondag nog in actie komt tegen Celta de Vigo. Valencia heeft achttien punten en staat vooralsnog twaalfde.

Getafe - Málaga 1-0Getafe heeft bewezen om een hoge klassering mee te kunnen doen dit seizoen. In een onderling treffen tussen de subtoppers was het Getafe dat aan het langste eind trok.

Albert Lopo maakte de enige treffer van de wedstrijd voor de Madrileense ploeg. Met nog net geen uur op de klok kopte hij bij de eerste paal raak uit een hoekschop. Diego Castro van Getafe kreeg in de slotminuut nog zijn tweede gele en dus rode kaart.

Doordat Getafe de punten in eigen huis hield, staat het nu op gelijke hoogte met Málaga. De twee ploegen delen de vierde plaats in de Primera Divisón met Real Betis, dat zondag nog in actie komt tegen Deportivo La Coruña.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.