Roda-geldschieter: 'Wij verslaan Ajax zondag met 2-1'

Reacties

Roda JC-coach Yannis Anastasiou kan tegen Ajax genoeg konijnen uit zijn hoge hoed toveren om Peter Bosz te verrassen, maar zelf is de trainer ook nog bezig om zijn nieuwe spelers te leren kennen. Ondertussen is de kersverse geldschieter vol vertrouwen.

Roda-geldschieter: 'Wij verslaan Ajax zondag met 2-1'

Voor Bosz is het een raadsel welke ploeg hij zondag kan verwachten. Dat hij met Ajax op bezoek gaat bij Roda JC is zeker en dat de bus daarvoor naar Kerkrade moet is onveranderd. Maar dat sommige aanwinsten van Roda zelf niet eens weten in welke stad ze spelen, geeft al aan dat de Limburgse club een hectische transferperiode achter de rug heeft.

Twee van de negen aanwinsten van Roda kan Bosz kennen van de Nederlandse velden. Maar op Mohamed El Makrini (FC Den Bosch, Cambuur) en Gyliano van Velzen (FC Utrecht, FC Volendam) na hebben de spelers geen verleden in de vaderlandse competities. Thanasios Papazoglou en Bryan Verboom vielen vorige week al wel in tegen Excelsior (4-0).

Na die wedstrijd maakte de transfermachine van Roda overuren toen de nieuwe investeerder Aleksei Korotaev nog vijf spelers meebracht. 'Sinds zijn komst is er veel veranderd. Mede door zijn netwerk hebben we ons kunnen versterken. Dat is heel goed nieuws, al moet je er in een dergelijke situatie alert op zijn dat het niet leidt tot onrust binnen de spelersgroep', vertelt Anastasiou op de clubwebsite.

Volgens de Griekse trainer kon iedereen zien dat de komst van enkele frisse krachten noodzakelijk was. 'Deze groep zorgt voor een nieuwe impuls. Nu gaan we inventariseren welke nieuwelingen meteen inzetbaar zijn en welke spelers meer tijd nodig hebben om te acclimatiseren en aan het niveau te wennen.'

Herkenbaar voetbal
Tegen Ajax heeft de nieuwe spelersgroep volgens Anastasiou weinig te verliezen. Hij prijst de tegenstander voor het herkenbare voetbal dat ze spelen, iets waar zijn eigen ploeg met alle nieuwe namen ver vanaf zit. 'Dat neemt niet weg dat we er alles aan zullen doen om een goede prestatie neer te zetten. In voetbal is alles mogelijk en daarom ga ik altijd voor de volle winst. Als wij volledig geconcentreerd zijn en meedogenloos in de duels ben ik ervan overtuigd dat wij in Nederland elke tegenstander kunnen verslaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.