Roda zegeviert met speels gemak in Limburgse derby

Roda JC heeft dinsdag met speels gemak streekgenoot VVV-Venlo opzij gezet: 0-4. De Limburgse derby in Venlo werd al voor de onderbreking beslist door doelpunten van Willem Janssen (foto), Laurent Delorge en Mads Junker.

Roda zegeviert met speels gemak in Limburgse derby

De derby stond aanvankelijk op de planning voor zondag 5 december, maar kon door de slechte weersomstandigheden destijds geen doorgang vinden. De bezoekers uit Kerkrade schoten in het Limburgse onderonsje uit de startblokken. Janssen kon al na drie minuten de openingstreffer aan laten tekenen. De dynamische middenvelder schoot op aangeven van Junker de bal achter Kevin Begois: 0-1.

Delorge zorgde na een kwartier spelen voor een comfortabelere voorsprong voor de ploeg uit Kerkrade. De Belg was het eindstation na een messcherpe counter. Nadat Michael Uchebo geen strafschop kreeg, was Roda JC uit de tegenaanval trefzeker. Delorge kon de bal met een boog over Begois schieten. De VVV-goalie mocht zich de 0-2 aanrekenen. Hij kwam volledig onnodig uit zijn doel, hetgeen de opgave voor Delorge een stuk gemakkelijker maakte.

Na een half uur zorgde Junker voor de vroegtijdige beslissing en de bekroning van een subliem eerste halfuur. Opnieuw had Delorge een aandeel. De rechtshalf stoomde op en bood Junker een niet te missen kans. De Deense spits prikte de 0-3 binnen.

Nog voor de onderbreking liet Roda na verder weg te lopen. Janssen vergat de trekker over te halen na een schitterende aanval en Maya Yoshida redde een inzet van Junker van de lijn.In de tweede helft kon Roda het wat rustiger aandoen. VVV-Venlo was dicht bij een eretreffer, maar Rob Wielaert kon op de lijn redding brengen na een poging van Uchebo.

Junker bepaalde tien minuten voor het laatste fluitsignaal de eindstand op 0-4. De manier waarop was fraai. De spits rondde af met een gracieuze stift.

Door de zege wipt Roda over AZ heen. De Limburgers bezetten nu de vijfde plaats. VVV-Venlo is een stuk minder succesvol en blijft met slechts tien punten uit achttien wedstrijden voorlaatste in de Eredivisie. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's