Roda verzuimt afstand te nemen van RBC

Roda JC won in eigen huis met 1-0 van RBC Roosendaal maar hield de fans veel te lang in spanning. De Limburgers verzuimden na de vroege voorsprong afstand te nemen waardoor RBC in de slotfase bijna langszij kwam.

De beginfase was van Roda-kant meer dan overtuigend. Sergio zette de ploeg van coach Wiljan Vloet al na elf minuten op voorsprong. Collega-aanvallers Tom Soetaers en Yannis Anastasiou kregen daarna prima kansen op meer maar vergaten te scoren.

Na rust zakte het niveau en wist Roda nauwelijks nog iets te creëren. RBC kroop daarom wat uit zijn schulp en was via een schot op de paal van Nordin Wooter nog heel dicht bij de 1-1.

Roda deed ondanks de magere overwinning goede zaken in de strijd om Europees voetbal. Met nog drie duels te gaan hijgt de ploeg concurrenten RKC Waalwijk, NEC en FC Utrecht zwaar in de nek. Voor RBC is er niets aan de hand. De Brabanders hoeven zich geen zorgen te maken over degradatie of nacompetitie.